Mijn naam is Dinka van der Kolk ik ben 34 jaar oud en ik woon samen met mijn man, zoontje, twee katten en de hond in Vlaardingen.  Ook heb ik nog een paard.

Ruim 2 jaar geleden kwam ik in aanraking met Guasha door middel van een workshop Guasha voor paarden. Tijdens de workshop werd ik geraakt door de kracht van de steen en wilde ik zelf ook de opleiding gaan volgen. Maar omdat ik mij net ingeschreven had voor een opleiding acupressuur voor paarden moest deze opleiding nog even wachten.

Toen ik bijna klaar was met mijn opleiding acupressuur paard begon ik toch te twijfelen. weer een opleiding van ruim een jaar gaan doen is best heftig. Omdat ik twijfelde heb ik een Guasha behandeling voor mij zelf geboekt. Ik had op dat moment klachten in mijn schouder en bovenarm. Na een behandeling was ik al volledig van mijn klachten af! Toen was het voor mij duidelijk, dit wil ik ook!

In februari 2017 ben ik dan echt begonnen aan de opleiding guasha voor mens en paard bij Santai Guasha. Dit is een gecombineerde opleiding voor mensen en paarden. Na deze opleiding ben je zowel therapeut voor paarden en voor mensen.

In mei 2018 heb ik met goed resultaat de examens tot guasha therapeut voor paarden en guasha therapeut humaan behaald.